Bowling wedstrijd met kinderen

Wil je een bowling wedstrijd organiseren voor kinderen? Dan hebben we voor u het perfecte spel uitgedacht voor u.

Eerst en vooral, voor u de bowlingbaan betreed met de kinderen doen we een aantal opwarmingsoefeningen:
We strekken de benen, gaan met onze toppen van onze vingers ons bukken tot op de grond met gestrekte benen.
Daarna strekken we de armen in de lucht en zwaaien eerst met de linker-arm een paar keer rond en daarna met de rechter arm.
We draaien het hoofd een paar keer van links naar rechts en terug.

Als er kinderen zijn die voor de eerste keer bowlen raad ik aan om eerst tegen de lijn te beginnen in het midden en oefen eerst op de richting en de zwaai van de arm.
Plak desnoods stippen op de baan waar de bal moet rollen om de kop-kegel aan de rechterkant te raken (pocket). Op de meeste bowingbanen is er ook een mogelijkheid om de goten om hoog te zetten zodat men niet in de goot kan gooien.

Spelindeling:
Stel dat we met 12 personen zijn dan kun in teams van 4 personen op 1 bowlingbaan spelen. Er wordt gewerkt met een score en we delen het spel in 4 levels op:

Level 1:
In het eerste level moeten ze om ter meest de kopkegel raken bij het gooien van een bal. Deze moet iedereen optellen.
De personen van ieder team die op het einde van 1 bowlingspel het meeste kopkegels heeft geraakt mag nu een aparte groep vormen en op 1 baan spelen, zij krijgen elk 1 punt genoteerd. De andere personen worden herverdeeld over de 3 overgebleven banen en blijven op 0 staan.

Level 2:
Nu gaan we oefenen op de spare. Wie van iedere groep de meeste spares en strikes samen heeft behaald krijgt 1 punt bij.
Er wordt terug gereorganiseerd: de mensen van ieder groep die de meeste spares en strikes samen hebben gegooid mogen nu samen in 1 groep.

Level 3:
In dit level gaan we enkel de strikes optellen. Na 1 bowlingspel tellen we onze strikes samen. Per baan gaan terug de personen met de meeste strikes in een apparte groep. Deze personen krijgen dan ook een punt bij.

Level 4:
In dit vierde en laatste level zijn het de punten die tellen. De personen, die per baan de hoogste score hebben, verdienden 1 punt bij.

Ten slotte:
Na deze 4 bowlingspelen telt iedereen zijn punten bijeen en de persoon die het meeste punten behaalde heeft gewonnen!

Opmerking:
Indien er in één van de levels bijvoorbeeld 2 personen zijn met dezelfde score mogen natuurlijk die 2 personen op die beste baan gaan spelen. Dan hebben we een baan met 5 personen en 1 baan met 3 personen.
Indien er op het laatste twee of meerdere personen de zelfde score hebben behaald dan is het aangeraden om deze personen een allerlaatste mach te laten spelen om de te bepalen wie de winnaar is.

Veel plezier met dit bowlingspel!

No comments:

Post a Comment